Aangeboden door Basepack, de makkelijkste Sitebuilder en e-mailservice uit Nederland.

Basepack-website-builder-smartphone1

Uitleg van website-termen

28 november 2019 Reacties uitgeschakeld voor Uitleg van website-termen

Tegenwoordig maken veel mensen zelf hun website met een pakket. Met een pakket zoals Basepack is dit ook makkelijk zelf te doen.  Misschien jij ook wel! Wanneer je jezelf hier voor het eerst in verdiept, zul je verscheidene vaktermen voorbij zien komen. Wil je meteen mee kunnen praten? Hieronder de meest gebruikte vaktermen op een rijtje voor je!

Banner

Een banner is een van het  eerste wat jouw bezoekers zullen zien op je website. Dit is namelijk de afbeelding bovenaan je pagina. Deze banner kun je zo breed maken als je pagina, of de breedte laten aannemen van de content eronder.

Footer

De footer is het onderste gedeelte van je website, wat in principe op iedere pagina terugkomt. Zorg dat hier informatie op staat die je op iedere pagina wilt laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan je contactgegevens en de linken naar social media.

nordwood-themes-yyMJNPgQ-X8-unsplash

JPG/PNG/GiF

Wanneer je gebruikt maakt van foto's, kom je erachter dat je verschillende bestandstypen kunt downloaden. JPG's worden het meest gebruikt; de meeste foto's zijn JPG's.

PNG - bestanden worden gebruikt bij bijvoorbeeld logo's, illustraties, waarbij je, als je inzoomt, scherpe lijnen wilt blijven zien.

GIF's worden gebruikt bij iconen, symbolen of logo's in lage resolutie.

>